Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Кьовеши подкрепи Гешев: В ЕС такива дръзки престъпници трябва да бъдат преследвани решително

Закон и ред

Кьовеши подкрепи Гешев: В ЕС такива дръзки престъпници трябва да бъдат преследвани решително

Кьовеши подкрепи Гешев: В ЕС такива дръзки престъпници трябва да бъдат преследвани решително - Tribune.bg

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши излезе с позиция в подкрепа на Иван Гешев, след вчерашния опит за атентат срещу него.

Вчера взривно устройство беше детонирано на пътя на кортежа на главния прокурор на Република България. Заклеймявам по най-силния възможен начин атаката и пожелавам на г-н Гешев и неговото семейство да се възстановят от травматизиращия инцидент“, пише Кьовеши в съобщение, публикувано на сайта на институцията.

В Европейския съюз престъпници, които имат дързостта да превръщат в мишена който и да е представител на съдебната система, трябва да бъдат считани за крайно опасни и преследвани с най-голяма решителност, категорична е европейският главен прокурор.

Вярвам, че полицейските власти в България, прокурорите и съдиите ще вземат всички необходими мерки за защита на върховенството на закона и независимостта на съдебната система, и няма да пестят усилия, докато не се изясни цялата ситуация около случилото се, кой е отговорен и как е могло да се стигне до тук“, завършва тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати