Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Маринов: В такива времена някои гледат да помагат, други – да изкарат пари

Закон и ред

Маринов: В такива времена някои гледат да помагат, други – да изкарат пари

Снимка:

България беше от първите държави в Европа, които взеха мерки срещу коронавируса, каза вътрешният министър

В такива времена някои гледат да помагат, други гледат да изкарат пари. Така вътрешният министър Младен Маринов коментира задържането на 20 000 маски, за които е направен опит да бъдат изкарани нелегално от България. Преди тази заловена пратка, са били хванати и още 7500 броя предпазни маски. „Знаете, че износът е забранен със заповед. Продължаваме да работим“, каза вътрешният министър.

Процедурата е всички такива вещи, които са предмет на контрабанда, да се изземват и одържавяват. Ако могат да се използват и да бъдат в помощ, ще стане, но все пак не трябва да рискуваме здравето на хората. Това не е ценен метал или пари, а предпазни средства, които трябва да са сертифицирани и годни за употреба, заяви министърът.

Още с първите новини от Китай за коронавируса ние предприехме и първите действия - в началото по летищата и въздушните граници, бяха инстралирани термокамери, каза Маринов по време на изслушване във вътрешната комисия на НС.

Вътрешният министър подчерта, че ситуацията е изключително динамична, а България е една от първите държави, която е взела мерки. „Благодарение на тези мерки вирусът дойде по-късно до нас. Всички са в готовност и към момента успяваме да обработим всички случаи своевременно“, каза той.

„Всички трябва да се стремим да действаме рационално и да не всяваме паника. Не случайно щабът дава официални брифинги всеки ден“, допълни министърът.  


Коментари (1)

dfas v OLX e pylno
12.03.2020 06:47 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив