Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Момче е с опасност за живота след жесток побой в Елин Пелин

Закон и ред

Момче е с опасност за живота след жесток побой в Елин Пелин

Снимка:

Младеж е пребит жестоко от група 5 - 6 негови връстници на възраст 20 - 25 години в Елин Пелин. Той е приет в тежко състояние с черепно-мозъчна травма в софийската болница "Св. Анна" и все още е с опасност за живота, съобщиха за БНТ от лечебното заведение. 

Случаят е от късните часове на 7 януари. Кристиян Ангелов си устройва среща с един от извършителите на побоя на паркинга на денонощния магазин в Елин Пелин, намиращ се зад храм „Свети Николай Чудотворец". Срещата е с цел „да уредят приятелските си взаимоотношения". Кристиян отива със свой приятел, който е свидетел на побоя. На срещата възниква спор за момиче, което има отношения с един от биячите.

По думите на Кристиян той бутнал по рамото единия от биячите, след което същият започнал да го бие. Това провокирало останалите момчета, които излезли от денонощния магазин и от един от спрелите на паркинга автомобили и също започнали да го удрят.

„Побоят е бил до припадък и дори това не е укротило извършителите на това тежко физическо насилие, като те са продължили да нанасят удари след това върху моя брат - Кристиян", разказва Денислава Ангелова, сестра на пострадалото момче.

Част от присъстващите са държали неговият приятел настрана, без да му дадат възможността да се намеси и да окаже помощ на Кристиян.

„Брат ми е оставен в особено тежко състояние, без никой от биячите да му окаже първа помощ, като след нанесените особено тежки телесни повреди, те просто са казали на неговия приятел: „събирай си го и го махай от тука“ и напуснали мястото“, пише още Денислава.

Кристиян е отведен в Спешна медицинска помощ с черепно-мозъчна травма, носът му е счупен и има счупена скула.

„Предстои му операция, но към момента медицинските лица се опасяват, че извършена към настоящия момент, може да влоши и без това лошото състояние на Кристиян. По цялото му тяло също имало следи от други удари, както и кръвонасядания. След побоя брат ми е с образувал се тромб в мозъка, защото е с наследствено заболяване тромбофлебит и два инсулта зад гърба си. Заболяване, поради което той винаги се е предпазвал от конфликти и побоища и никога до сега не е участвал в такива", пише Денислава.

По думите ѝ лицата, участващи в побоя, са предадени в полицията, предстоят разпити и работа по казуса от органите на МВР.

От УМБАЛ "Св. Анна"-София АД заявиха, че пребитото момче е с черепно-мозъчна травма. Към момента е стабилизиран, но все още е с опасност за живота. Има и тежка лицево-челюстна травма.  


Топ новини

виж още

Актуална тема