Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Надзирателите остават в протестна готовност

Закон и ред

Надзирателите остават в протестна готовност

Надзирателите остават в протестна готовност - Tribune.bg
Снимка:

Срещата на ръководството на ГД „Изпълнение на наказанията“ и Синдикат на служителите в затворите в България днес, не доведе до сближаване на позициите, информират от синдиката.

С оглед на изложените мнения, анализ на нормативната уредба и като взема предвид практиката и отрицателните ефекти в местата, където вече е установен такъв режим на работа, УС на синдиката, счита за некоректно служителите да се въвеждат в заблуждение, относно приложимостта на оповестените намерения за установяване на 12-сет часов работен график с ритмичност позволяваща повече време за почивка.

Надзиратели в затворите: Няма да търпим повече подигравателно отношение

В хода на разговора представителите на Синдикат на служителите в затворите в България не получиха и необходимите разяснения включващи статистически данни, пълна, точна и коректна информация по поставените в писмен вид по-рано въпроси по темата, както и други чувствителни за съсловието и обществото касаещи корупцията, насилието, условията на труд, защитата на служителите и доходите в условия на инфлация. Това на практика поставя организацията в положение на невъзможност да положи усилия и върне обмислен отговор, с което да бъде постигнат добър резултат и излизане на страните от ситуацията, след поредицата от действия на професионалното и политическо ръководство довели до напрежение в системата и влошаване на социалния диалог.

Служители от съдебна охрана и затворите излязоха на протест в Плевен

Синдикат на служителите в затворите в България воден от желание за последователност и разрешаване на проблемите на служителите, не може безкритично да приеме политически, конюнктурни и други съображения неподплатени с предварително изготвен анализ на въздействието включващ преценка на множество важни фактори. Така националният протест на Синдикат на служителите в затворите в България, насрочен за 25 октомври, става все по-вероятен, въпреки получената междувременно днес, покана за среща и с ръководството на правосъдното ведомство на 21 октомври.

Синдикат на служителите в затворите в България апелира към институциите да променят културата си на поведение, като смело и открито признават и обсъждат проблемите на служителите в сектора за сигурност, а не ги замитат и омаловажават.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети