Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обвиниха директора на „Лъки инвест“ за замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Закон и ред

Обвиниха директора на „Лъки инвест“ за замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Снимка:

Районната прокуратура в Асеновград привлече като обвиняем изпълнителния директор на „Лъки инвест“ АД за допуснато замърсяване на водите на реките Юговска и Чепеларска.

Районна прокуратура – Асеновград привлече като обвиняем А.М., за това, че като изпълнителен директор на „Лъки Инвест“ АД, на 21 февруари 2020 г., в землището на гр. Лъки, обл. Пловдив, в съучастие, като извършители, с Р.К., отговорник на хвостохранилище, и Л.В., управител на хвостохранилище, е допуснал да се замърсят реките Юговска и река Чепеларска. Това е станало чрез изтичане на цианиди – свободни, в реката и с това ги е направил опасни за хора, животни и растения, както и негодни за ползването им за културно-битови, здравни, земеделски и други стопански цели.

Делото е взето под специален надзор на Апелативна прокуратура – Пловдив и Окръжна прокуратура – Пловдив.

Спрямо обвиняемия А.М. е определена мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 10 000 лева. На 26 февруари 2020 г. спрямо обвиняемите Р.К. и Л.В. е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5 000 лева, за всеки един от тях, които са били внесени.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени, е „лишаване от свобода“ от една до пет години и глоба от пет хиляди до тридесет хиляди лева, съобщават от пресцентър на Пловдивската апелативна прокуратура.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още