Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обвиниха шестима от разбитата имотна банда в София

Закон и ред

Обвиниха шестима от разбитата имотна банда в София

Обвиниха шестима от разбитата имотна банда в София - Tribune.bg
Снимка:

Сред обвинените са служители на ГРАО и полицай

Специализираната прокуратура привлече шест души като обвиняеми за участие в група за придобиване на чужди недвижими имоти с фалшиви документи, в това число фиктивни актове за граждански брак с починали лица.

Сред обвиняемите лица са служител в Териториално звено „ГРАО“ и полицейски служител.

Групата беше разбита в София на 15 и 16 януари. 

При извършените в хода на разследването претърсвания на жилища и автомобили, както и лични обиски, са иззети множество доказателства за престъпната дейност на групата – чужди лични документи, данни за лица, чиито имоти са придобити или са подготвени за придобиване от групата и др.

Ролята на полицейския служител в престъпната група била да издирва възрастни или наскоро починали самотно живеещи хора, които притежават скъпи имоти и пари. Служителката в „ГРАО“ от своя страна заличавала от регистъра евентуални наследници на жертвите.

Иззет е и „издаден“ в Москва фиктивен акт за граждански брак на един от обвинените с починало лице, притежаващо голяма парична сума в банкова сметка и апартамент в центъра на София.

Днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за петима от обвиняемите лица.

Парична гаранция от 5000 лева е наложена на шестия привлечен за участие в групата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети