Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обвиниха „Валиумния изнасилвач“ за второ посегателство

Закон и ред

Обвиниха „Валиумния изнасилвач“ за второ посегателство

Снимка:

Два месеца преди да изнасили жена на Коледа, е посегнал на друга, твърди прокуратурата

Второ разследване и обвинение за 38-годишния Йохан-Фредерик Стелингверф. Късно снощи той е бил обвинен за това, че на 24.10.2019 г. в апартамент в София е изнасилил жена от Унгария, като я е привел в безпомощно състояние, чрез използване на алкохол и опиати.

Това е второ обвинение за нидерландския гражданин. Първото е за това, че на Коледа, около 23.00 часа, в София, бул. „Сливница“, е изнасилил друга жена, като я принудил към това със сила. Мъжът беше арестуван на 26 декември 2019 година, а жертвата беше настанена в болница с тежки травми и разкъсвания.

По това досъдебно производство спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „домашен арест“, като към момента Стелингверф се намира на определения за изпълнението на тази мярка адрес.

Въпреки вече взетата мярка за неотклонение „домашен арест“ по другото досъдебно производство, предвид високата обществена опасност на деянието, както и с оглед самия механизъм на извършването му, днес наблюдаващият прокурор внесе искане до СРС на Стелингверф да бъде наложено „задържане под стража“. Съдът ще реши днес дали ще прибере мъжа в ареста, или ще го остави под „домашен арест“.

В родината на Стелингферт медиите го описват като красив и умен мъж, който лесно успява да привлече вниманието на жените. В кръвта на някои от жертвите, заради които е задържан, е открит валиум. Оттам идвал и прякора му "валиумния изнасилвач". Според публикации в чужди медии, той е напуснал страната, след като излежава присъда в родината си. Заминава за чужбина, където също има сигнали, че посяга на жени.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още