Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Окончателно: Божков-младши остава свободен срещу 1 млн. лв. гаранция

Закон и ред

Окончателно: Божков-младши остава свободен срещу 1 млн. лв. гаранция

Снимка:

Сътрудничката на хазартния бос остава в ареста

Апелативният специализиран съд потвърди мярката за неотклонение на сина на Васил Божков – Антон. Така обвиненият като част от организирана престъпна група ще остане свободен срещу парична гаранция от 1 млн. лв.

Според магистратите той не е участвал в организирана престъпна група, ръководена от баща му, а само е помагал за изпиране на пари – по чужди указания, съобщава bTV.

Съдът реши, че не са налице рискове за нови престъпления и за укриване от страна на Антон Божков, защото досега е можел да напусне страната и с лична карта, но не се е укривал.

Бащата на Антон Божков все още е в Обединените арабски емирства, от където България иска да бъде екстрадиран. Бизнесменът е с 11 обвинения, между които са ръководене на престъпна група, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба, за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания.

В ареста е и жената на Божков – Елена Динева. Тя също е обвинена за участие в престъпна група.

За бившата сътрудничка на хазартния бос- Йоана Чолаковама, магистратите решиха, че остава в ареста. Имало свидетелски показания, че именно тя била връзката между Васил Божков и сводници, както и между него и иманярите.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив