Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Подсъдимият за убийството на 7-годишната Дамла се призна за виновен

Закон и ред

Подсъдимият за убийството на 7-годишната Дамла се призна за виновен

Снимка:

Съкратено съдебно следствие за Мехмед Хасан

25-годишния Мехмед Хасан, обвинен за жестокото убийство на 7-годишната си братовчедка Дамла в Момчилград, призна всички събрани по делото доказателства и поиска съкратен съдебен процес. Това стана ясно в съдебна зала, където днес е първото заседание по делото за убийството, извършено в началото на декември миналата година.

Според прокуратурата във фаталната нощ мъжът влязъл в жилището на леля си Седат Муса, която била на работа. Събудил малкото момиче. Задушил я с голи ръце, за да прикрие влизането си. След това увил главата и раменете с тиксо и избягал.

Признавайки събраните доказателства, Хасан ще се възползва от намаляване на присъдата. Тя може да бъде намалена с една трета заради признаването на вината. От прокуратурата поискаха доживотен затвор, като с редукцията наказанието да бъде 29 години „лишаване от свобода” при строг режим. Адвокатът на Мехмед Хасан пък настоя за 23-годишна присъда, която да бъде намалена с 1/3.

„Няма как с думи да изразя, това което е в мен!”, каза в последните си думи пред магистратите от Окръжния съд в Кърджали подсъдимият.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още