Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Полицията плаши прокурори със затвор

Закон и ред

Полицията плаши прокурори със затвор

Полицията плаши прокурори със затвор - Tribune.bg
Снимка:

ГДБОП обвиниха прокуратурата в „инсцениране на напрежение“ и бавене на разследване

„Демонстрирайте бързина и за значими за обществото разследвания“, обявиха МВР на извънреден брифинг в отговор на намерението на прокуратурата да сезира европейски институции за оказан натиск.

Днес от държавното обвинение разказаха за странно стечение на разпита на арестувания по подозрение за откраднати 60 млн. лв. през кухи фирми от АМ „Хемус“. Според наблюдаващите прокурори всички е приключило с викове и обиди от шефа на ГДБОП.

„По никакъв повод и по никакъв начин не съм оказвал натиск върху прокуратурата да върши каквото и да било и не съм използвал обидни думи срещу тях. Водените разговори в мое присъствие бяха след като адвокатът и обвиняемият си бяха тръгнали“, защити се началникът на ГДБОП Калин Стоянов.

„Два пъти правим опит обвиняемият да бъде разпитан и два пъти не успяваме“, заявиха МВР, които директно заплашиха прокурори със затвор.

„Обмисляме дали няма основание за образуване на преписка в полицията по чл. 288 (от НК), където ясно се казва, че орган на властта, който осуети преследване, се наказва със затвор“, заканиха се подопечните на Бойко Рашков.

„За да си вършим работата ставаме и лични шофьори на прокурорите, защото някои не знаят къде се намира ГДБОП. Идеята на разследването е да стигне до най-високите нива на престъпност“, заяви от своя страна началникът на сектора за разследване на икономически престъпления в ГДБОП Александър Анастасов.

„Вие направете сметка кой осуетява разследването и дали по този начин не се инсценира напрежение между институциите. В момента се разпитват двама служители на ГДБОП“, заявиха на брифинга.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати