Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Повдигат 19-то обвинение на Божков за престъпления срещу държавата

Закон и ред

Повдигат 19-то обвинение на Божков за престъпления срещу държавата

Снимка:

Доживотен затвор без замяна грози укриващия се в Дубай бизнесмен

19-то обвинение грози Васил Божков, който се намира в Дубай. Образувано е ново досъдебно производство за престъпление по глава Първа от Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 12 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Глава първа от НК касае престъпления против Републиката. Тук е описано престъплението „изманя“. „Който с цел да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна“, гласи член 95 от НК.

Днес прокуратурата показа част от разговорите, водени от Васил Божков по повод на протестите, които продължават вече няколко дни. Спецпрокуратурата пусна 4 телефонни разговора на Божков с журналиста Огнян Стефанов от Фрогнюз и депутатът от БСП Александър Паунов, както и с неустановен мъж. „Даже сега създаваме Щаб на протеста“, казва Божков. И още:“Ако не им бях налял десет-петнайсет хиляди“.

До момента Божков е обвиняем за 18 престъпления, сред които за ръководене на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп, за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности, за подбудителство към убийството на четири лица и др.  


Коментари (1)

Най-забавното е, че от всички анализатори, политолози и др. лози, единствено позна какво ще стане Алена. Браво Алена, свърши ретроградния Меркурий!!!
14.07.2020 17:59 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още