Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратура, полиция и РИОСВ влязоха принудително във „Феникс”-Дупница

Закон и ред

Прокуратура, полиция и РИОСВ влязоха принудително във „Феникс”-Дупница

Прокуратура, полиция и РИОСВ влязоха принудително във Феникс-Дупница - Tribune.bg
Снимка:

Полиция, служители на прокуратурата и РИОСВ влязоха в 15 часа във "Феникс"-Дупница принудително, след като 30 минути никой не им отвори. Извършват се претърсвания и изземвания, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева, съобщава БГНЕС.

От това предприятие на 13 август миналата година тръгна пожарът, увредил конструкцията на виадукта на автомагистрала „Струма”. Във вторник пък РИОСВ-Перник не можа да връчи на собственика на депото принудителна административна мярка за преустановяване третирането на отпадъци, след като Кольо Илиев не се появи, не бе открит негов упълномощен представител, на който да бъде връчена.

„За нерегламентирано управление на отпадъци, не по установения от закона ред, застрашаващ живота и здравето на много граждани, ще бъде образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура-Дупница. Контролните органи осъществяват действия по разследването”, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Според нея се извършват претърсвания и изземвания от офисите на управителя и собственика на фирмата Кольо Илиев.

„Още след пожара не са изпълнени никакви предписания на контролните органи, след публикациите и заради което се наложи да дойдем тук на място, след като в РУ-Дупница направихме оперативка и план какви действия да предприемем, целта е държавата да си върши работата и това нещо тук да се преустанови”, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Той добави, че собственикът на фирмата се укрива, за да не му бъде връчен поредната ПАМ /принудителна административна мярка/.

„В момента собственикът се укрива, не работи нито един негов работник, но това няма да попречи да си извършим нашите действия, издирваме го от вчера, ние работим по закон с всички документи, които разполагаме, длъжни сме да го намерим, за да му връчим постановленията на РИОСВ”, добави главният секретар на МВР.

Според него Кольо Илиев използва всички позволени му от закона неща, за да отложи прекратяването на дейността за получаване на отпадъци.

„Очакваме промени в закона, ние няма да спрем до тук, при подобна на тази ситуация трябва да имаме възможност за по-бързо закриване на обекти, през настоящата година, всички които имат нарушения на територията на страната на такива площадки, ще бъдат затваряни”, каза от своя страна министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

„Ще има полицейска охрана, докато не му връчим принудителната мярка и не почисти всичко”, добави Ивайло Иванов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още