Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата: Бившият служебен министър Демерджиев лъже за Гешев и семейството му

Закон и ред

Прокуратурата: Бившият служебен министър Демерджиев лъже за Гешев и семейството му

Прокуратурата: Бившият служебен министър Демерджиев лъже за Гешев и семейството му - Tribune.bg
Снимка:

„Твърдението, че член на семейството на главния прокурор е бил съсобственик в търговско дружество, с предмет на дейност млекопреработване, може да бъде определено само и единствено като лъжа. Никога, нито Иван Гешев, нито член на неговото семейство, са имали каквато и да е собственост във визираната в интервюто „една млекопреработвателна компания“, нито в друга. Същото е лесно проверим факт в Търговския регистър, особено за юрист, адвокат и бивш служебен министър на правосъдието, какъвто е Демерджиев“, това се казва в отговор на думите на бившият министър по Нова телевизия.

От държавното обвинение уточняват, че направените от Демерджиев внушения по адрес на наказателното дело, свързано с фалита на Корпоративна търговска банка, същото се намира в съдебна фаза от 2017 г., след внесен обвинителен акт от прокуратурата.

„По отношение на останалата част от манипулативните твърдения на Демерджиев, следва да се отбележи, че ако същите са съдържали данни за извършени нарушения и/или престъпления, то в качеството си на служебен министър на правосъдието в периода от края на месец октомври до средата на месец декември 2021 г., той е бил длъжен, съгласно служебните си правомощия, да уведоми компетентните органи“, пишат от прокуратурата.

От обвинението определят казаното от Демерджиев в ефира на Нова телевизия като поредна политическа атака, преследваща нелегитимни цели. „За пореден път сме свидетели на твърдения, които не отговарят на фактите, водят до уронване на престижа на съдебната власт и рушат доверието на българските граждани в институциите.“ 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети