Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата иска постоянен арест за мъжа, заплашил Ива Митева с убийство

Закон и ред

Прокуратурата иска постоянен арест за мъжа, заплашил Ива Митева с убийство

Прокуратурата иска постоянен арест за мъжа, заплашил Ива Митева с убийство - Tribune.bg
Снимка:

Повдигнаха обвинение на задържания за отправяне на заплаха с убийство срещу председателя на Народното събрание Ива Митева. Държавното обвинение ще поиска и 72 мярка за постоянен арест, съобщава БТВ. 

ГДБОП вчера установи мъжа, отправил закана за убийство към Митева. Той е от Старозагорскo. Има криминални регистрации за кражби и заплахи.

Мъжът беше задържан в 1-во РПУ в Стара Загора. Той е признал, че именно той е авторът на заплахата за убийство.

Арестът е извършен около 20 часа. По информация на NOVA задържаният е 26-годишният Любомир Яков. През 2020 г. той е получил условна присъда за това, че е отправил телефонна заплаха за взривяване на автогарата в Пловдив. Отново там през 2019 г. е реализирал друга престъпна схема чрез крадене на фалшиви профили в интернет и искане на пари.

В Министерството на правосъдието на 2 септември в 21:04 е постъпил сигнал за заплаха за убийство на председателя на парламента. Според самата Митева обаче заплахата е получена на 3 септември след 11 ч. – минути, след като от парламентарната трибуна тя обяви, че законът за НСО, който лишава част от властта от държавна охрана, е приет на първо четене.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати