Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата: Назначени са експертизи след катастрофата край Панчарево, чакат се кръвните проби на водача

Закон и ред

Прокуратурата: Назначени са експертизи след катастрофата край Панчарево, чакат се кръвните проби на водача

Прокуратурата: Назначени са експертизи след катастрофата край Панчарево, чакат се кръвните проби на водача - Tribune.bg
Снимка:

В района на Панчарево, където снощи стана тежка катастрофа с един загинал, не е имало видеокамери. Разпитани са свидетели, направен е оглед на местопроизшествието, приложени са скица и фотоалбум към него, иззети са три леки автомобила, протоколите за които са внесени от СГП в СГС за одобрение, съобщиха от прокуратурата.

Назначени са техническа експертиза за състоянието на леките автомобили, съдебномедицинска експертиза на трупа на починалия и съдебнохимическа експертиза, възложена на експерт от ВМА за установяване дали има алкохол и упойващи вещества в кръвта на починалия водач.

Шофьорът, предизвикал верижната катастрофа е бил с 20 акта за нарушения на пътя

Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура (СГП).

Според първоначалната информация по случая, на посочената дата около 22,05 часа лек автомобил, марка „БМВ“, се движел по ул. „Самоковско шосе“ с посока на движение от бул. „Елин Пелин“ към ул. „Шуманец“ и в района на № 16 (гребна база „Панчарево“) реализирал пътнотранспортно произшествие с насрещно движещия се лек автомобил, марка „Мазда“. Ударът настъпил в платното за движение на лек автомобил, марка „Мазда“, в резултат на което последният отскочил назад и настъпил удар в движещия се попътно зад него лек автомобил, марка „Фолксваген“.

В резултат на произшествието настъпила смъртта на водача на лекия автомобил, марка „БМВ“, и са причинени телесни повреди на пътуващата с него 29-годишна жена. Телесни повреди получили и 18-годишният водач на лек автомобил, марка „Мазда“, и пътуващите с него три момичета на 17 години, на 14 години и на 18 години. Леки наранявания са получили 18-годишния водач на лек автомобил, марка „Фолксваген“, и пътуващите с него две 16-годишни момчета.

Тежко остава състоянието на 18-годишното момче, което пострада при катастрофата край Панчарево

Досъдебното производство по случая е започнало в условията на неотложност и се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към отдел „Разследване“ на СДВР. Предприети са незабавни действия за събиране и запазване на доказателства и за установяване на всички факти по случая.

 

Тежка верижна катастрофа край Панчарево, има загинал и много ранени (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати