Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата обвини момчетата, съблекли тийнейджър в автобус 404

Закон и ред

Прокуратурата обвини момчетата, съблекли тийнейджър в автобус 404

Прокуратурата обвини момчетата, съблекли тийнейджър в автобус 404 - Tribune.bg

Нападателите са четирима – двама на 15 и по един на 16 и на 17 години

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че На 21.02.2020 г., около 20.00 часа, в гр. София, в автобус номер 404, е била отнета чужда движима вещ – червена на цвят тениска с емблемата на ЦСКА и червено на цвят горнище (анцуг), от владението на непълнолетния Р., съобщиха от прокуратурата.

Намерението на нападателите било намерение противозаконно да бъде присвоена дрехата, като за това е употребена сила – удар в областта на лицето, и заплаха – извършителите се заканили на Р.: „махай дрехите веднага, или ще те пребием!“, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършители на описаното по-горе деяние са непълнолетните А., Д., Х. и Д. – съответно на 15, 15, 16, 17 години, които са действали като съучастници. Изготвено е постановление за привличането им към наказателна отговорност, като им е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието, прокурорът е постановил задържане на четиримата обвиняеми за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети обир, момче, 404

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати