Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата обявява: Има ли арестувани и обвинени за водната криза в Перник и вноса на боклук

Закон и ред

Прокуратурата обявява: Има ли арестувани и обвинени за водната криза в Перник и вноса на боклук

Прокуратурата обявява: Има ли арестувани и обвинени за водната криза в Перник и вноса на боклук - Tribune.bg
Снимка:

Днес се очаква Спецпрокуратурата да обяви дали и на кои от разпитаните и задържани вчера лица ще бъдат повдигнати обвинения.

Вчера разследващите проведоха две успоредни акции. Едната беше в Перник. Поводът – водната криза. Разпитани, но по- късно освободени бяха предишният кмет Вяра Церовска, бившият областен управител Ирена Соколова и бившият ВиК директор в града Иван Витанов.

Другата операция протече в Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Проверката там обхващаше водната криза в Перник и режима за внос на отпадъци, предимно от Италия към България. По обяд министърът на околната среда и водите Нено Димов беше изведен от ведомството и отведен за разпит. Снощи стана ясно, че Димов е задържан за 24 часа. „Оказваме съдействие в момента“, заяви Димов пред журналисти, когато бе отведен за разпит.

От прокуратурата съобщиха, че са извършени действия от ДАНС и ГД „НП“ във връзка с разпоредена от главния прокурор проверка за спазване на Закона за управление на отпадъците и на Закона за опазване на околната среда от притежателите на отпадъци на територията на страната.

Очаква днес да стане ясно и дали министър Димов ще бъде освободен след изтичането на 24-часовото му задържане.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети