Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата поиска доживотен затвор за Северин Красимиров

Закон и ред

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Северин Красимиров

Снимка:

Повдигнати му са три обвинения

Окръжната прокуратура в Русе поиска доживотен затвор за Северин Красимиров за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова. От внесения в съда обвинителен акт става ясно, че Северин е с три обвинения - блудство, изнасилване и умишлено убийство.

Жестокото убийство бе извършено през октомври миналата година.

21-годишният мъж бе успял да избяга в Германия, но бе задържан и екстрадиран у нас. Последва съдебно-медицинската психиатрична експертиза, която установи, че той е вменяем и може да носи отговорност за действията си.

„Убийството разтърси България не само с жестокостта, с което беше извършено, но с още един изключително неприятен факт - внушенията, които бяха направени от определени кръгове българи срещу българските институции и българската държава, че в България журналисти, които се борят срещу корупцията и извършват разследвания срещу корумпирани лица, биват убивани. В резултат на нашето разследване, този случай се оказа чист криминален случай, но за съжаление петното, което бяха оставили върху лицето на държавата, се наложи целият екип да обори с много усърдие, много висок професионализъм и със самообладание, за да стигнем до истината. Внушенията, които бяха направени, не отговарят на истината и злепоставиха България за кратък период от време“, заяви на пресконференция говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„ Разпитани бяха над 30 свидетели, назначени и приети бяха над 15 експертизи, изисквахме множество документи, справки, получихме съдействие от прокуратурата и от полицейските служители в Германия“, посочи окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив