Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата потвърди: Районния председател на БСП в Пловдив с фалшива диплома

Закон и ред

Прокуратурата потвърди: Районния председател на БСП в Пловдив с фалшива диплома

Снимка:

Прокуратура в Пловдив потвърди – Десислава Йорданова няма завършена степен „бакалавър“ за висше образование.

Скандалът с фалшивата диплома на районния председател на БСП в Пловдив, район „Западен“, гръмна след разследване на NOVA телевизия. В материалът се твърдеше, че Йорданова се е сдобила с магистърска степен в Медицинския университет, като е представила преди това подправена документ, че е завършила бакалавърска степен от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Според наблюдаващия случая прокурор, има извършено престъпление и Йорданова е ползвала неистински документи умишлено и съзнавайки това, съобщава телевизията.

Само, че тя няма да понесе отговорност за действията си и срещу нея няма да бъде образувано дело. Прокуратурата прекратява преписката срещу нея заради изтекла давност.

От постановлението на прокуратурата става ясно, че дори и в хода на разследването на „Икономическа полиция“ и Районна прокуратура Йорданова е опитала да изопачи истината. Пробвала е да ѝ бъде издадена диплома за завършена степен „бакалавър“ от ПУ „Паисий Хилендарски“ - филиал Кърджали. В хода на разследването Йорданова два пъти е ходила до филиала в Кърджали, за да поиска копие на диплома, каквато неколкократно от ръководството ѝ обяснили, че не съществува.

Като главен експерт в отдел „Образование“, Десислава Йорданова до последно твърдеше, че има завършено висше образование степен „бакалавър“ и обеща да представи пред медиите такъв документ. Обеща и да съди екипа на NOVA, след като институциите си свършат работата.  


Коментари (2)

Цонев С такива кадри БСП никога няма да вземе властта.Бащата на въпросната лъжкиня лично Нинова го слага в листата на Пловдив.Всички го знаем и никога няма да приемем това безобразие.Така е в цялата страна.Нима има нормален човек,който да вярва,че баща й не е знаел за това?Е,за това и ние не й вярваме на Нинова.Една дума не отрони по въпроса.До кога ще търпим Нинова да ни прави на глупаци????
09.02.2021 15:19 / Отговор
Деянов Абсолютно! Подкрепям ... такива маскарят организацията
12.02.2021 15:10

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още