Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата разследва неизвестен за повреда на самолета на Бошнакови

Закон и ред

Прокуратурата разследва неизвестен за повреда на самолета на Бошнакови

Снимка:

До момента за основна причина за трагедията в Северна Македония беше сочено лошото време

Българската прокуратура започна разследване на самолетната катастрофа в Северна Македония, при която загинаха 49-годишният бизнесмен Георги Бошнаков, който е пилотирал машината, съпругата му Калина и двете им дъщери Гергана и Биляна на 14 и 18 години.

Досъдебното производство е за това, че на 02.04.2019 г. на територията на Северна Македония неизвестен повредил или допуснал да се повреди самолетът тип „Чесна“ и при катастрофата е настъпила смъртта на повече от едно лица. Разследването се води по член от Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода от десет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

До момента за основна причина за трагедията беше сочено лошото време.

В хода на разследването ще бъдат разпитани служители на дирекция „Консулски отношения“ в МВнР, запознати със случая, представители на ръководството на въздушното движение на РСМ, ще изяснят данните за силна турбуленция и за загубен контрол от пилота над въздухоплавателното средство, обясниха от прокуратурата.

Софийската градска прокуратура ще изиска информация относно назначените до момента експертизи в  Северна Македония, в т.ч и за резултатите от същите, и след съгласуване с наблюдаващия прокурор ще се назначи извършването на допълнителни такива с цел установяване наличието на повреда на самолета. Разследването ще бъде възложено на следовател от НСлС заради фактическата и правната му сложност.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив