Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата обвини задържания за смъртта на таксиметровия шофьор в София

Закон и ред

Прокуратурата обвини задържания за смъртта на таксиметровия шофьор в София

Прокуратурата обвини задържания за смъртта на таксиметровия шофьор в София - Tribune.bg
Снимка:

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем 23-годишния Й. И. за извършено престъпление по чл. 124, ал. 1 от НК.

Досъдебното производство е образувано на 08.10.2022 г. при условията на неотложност и се води в 03 РУ-СДВР под ръководството и надзора на СГП. Събраните материали са докладвани в СГП на 09.10.2022 г. 

В началния етап на разследването са извършени оглед на местопроизшествие, назначена е съдебномедицинска експертиза за изясняване на причината за смъртта на починалия, разпитите на свидетели са продължили и през нощта. През нощта е извършено и претърсване на лек автомобил, като протоколът е внесен в съда с искане на СГП за одобрението му. 

Иван Гешев: Сякаш съм в някакво дежа вю от 90-те, времена на властваща престъпност

След запознаване със събраните доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че те са достатъчни за привличане на Й. И. към наказателна отговорност. Обвинението спрямо него е за това, че на 08.10.2022 г. около 18:30 ч. - 19:00 ч. в гр. София, ж.к. „Разсадника-Коньовица“, в карето между ул. „Методи Патчев“, ул. „Хъшове“ и ул. „Рибен буквар“ нанесъл удари на 34-годишния Х. Й., с което по непредпазливост причинил смъртта му вследствие на умишлено нанесена на Х. Й. телесна повреда. 

С постановление на прокурор в СГП обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде взето решение относно мярката за неотклонение на обвиняемия.

След убийството на колега: Таксиметрови шофьори готвят национален протест

След запознаване с проведеното до момента разследване, наблюдаващият прокурор в СГП е дал подробни писмени указания за извършването на конкретни действия по събиране и проверка на доказателства с цел изясняване на фактите и разкриване на обективната истина. Според указанията трябва да се съберат свидетелски показания и веществени доказателства, както и да се назначат редица експертизи. Указанията следва да бъдат изпълнени от разследващ полицай в 03 РУ-СДВР. Разследването по случая продължава с разпити на свидетели, извършване на необходимите експертизи, както и на други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая. Предстои събиране на още доказателства, анализ на същите и преценката им в съответствие с изискванията на закона.

За резултатите обществеността ще бъде своевременно уведомена.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати