Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата в Пловдив търси хора, били в Банско, Боровец и Пампорово

Закон и ред

Прокуратурата в Пловдив търси хора, били в Банско, Боровец и Пампорово

Снимка:

Окръжна прокуратура – Пловдив се самосезира и разпореди извършване на проверка по реда на надзора за законност за намиращи се понастоящем на територията на областта лица, пребивавали в гр. Банско и курортите Боровец и Пампорово. Ще бъдат издирени всички хора, които са посещавали или работили на трите места.

Предприети са действия и по установяване на всички лица от рискови държави, находящи се в хотели, къщи за гости и стаи за настаняване в областта, посетили ски-курорти Пампорово, Банско и Боровец в периода 18.02.2020 г. до настоящия момент.

Разпоредено е на РЗИ и ОД на МВР – Пловдив, след установяване на тези лица, при констатиране наличието на медицински показатели за поставянето им под карантина, незабавно да им бъдат издадени предписания от съответния служител на РЗИ, съгласно Заповед № РД-01-130/17.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването, както и същите да бъдат предупредени писмено по реда на ЗМВР за наказателната отговорност по чл.355 от НК при неспазване на наложената карантина.

Указано е също, лицата, при които бъдат установени медицински показатели за хоспитализирането им, да бъдат транспортирани до съответното медицинско заведение по определения надлежен ред.  


Коментари (1)

Qnna Да и след като ги издири ще ги вика, за да им каже да си седят в тях, но ще бъдат извикани, тоест да излязат, за да им кажат нещо, което те мн добре знаят и докато отидат и се върнат ще има около още 100 заразени човека, включително и служители, които ще разнасят зараза....кооолко умно.....колко много умни мерки, дали за показност, дали за сигурност...
20.03.2020 09:48 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив