Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата в борбата за спазване на мерките срещу СОVID-19

Закон и ред

Прокуратурата в борбата за спазване на мерките срещу СОVID-19

Снимка:

Прокуратурата образува редица разследвания и проверки по спазването на предписания за ограничаване на СОVID-19.

Районна прокуратура – Бургас образува досъдебно производство за нарушаване на противоепидемилогичните мерки. Разследваното деяние е осъществено на 17.03.2020 г. в гр. Бургас, кв. „Горно Езерово“.

В нарушение на противоепидемичните мерки и условията на обявено извънредно положение е осъществявана търговска дейност в помещение, обособено като игрална зала и билярд клуб, разположено на ул. „Каваци“ в квартала. В помещението са допускани и обслужвани клиенти, въпреки че е следвало посещенията в клуба да бъдат преустановени. Предвидено наказание „лишаване от свобода“ до пет години и „глоба“ в размер от 10 000 до 50 000 лева.

Две нови досъдебни производства има и на Районната прокуратура във Варна. На 7 март тази година 71-годишната Желка Д. пристигнала с полет от Италия в България, а на 13 март напуснала страната през ГКПП на летище София.

На 2 март тази година 52-годишният Тодор В. пристигнал в България през ГКПП – Калотина, а на 13 март напуснал през ГКПП – Връшка чука с товарен автомобил. По този начин и двамата варненци са нарушили наредбата, издадена против разпространението на коронавирус.

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Пазарджик се извършват проверки за законност, относно спазване на разпоредбите на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, Закона за храните, Закона за защита на потребителите, на територията на област Пазарджик.

По разпореждане на Окръжна прокуратура - Хасково се извършват проверки за законност, относно спазване на разпоредбите на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, Закона за храните, Закона за защита на потребителите на територията на област Хасково. В тази връзка са предприети мерки за предотвратяване на продажбата на хранителни продукти в магазините и лекарствени продукти в аптечната мрежа, както и в складовите бази и чрез обяви, публикувани в интернет сайтове, на спекулативни цени.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив