Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата във Враца: Няма да позволим натиск по разследването на смъртта на детето

Закон и ред

Прокуратурата във Враца: Няма да позволим натиск по разследването на смъртта на детето

Снимка:

Няма данни други лица да имат участие в инцидента

Към момента не са налице доказателства за участие на други лица в разследваното на случая със смъртта на 8-годишно момче в Мездра, както и за осъществени други престъпни състави от лица, различни от привлечения в качеството на обвиняем Д.Й., съобщиха от Районна прокуратура-Враца съобщава.

По-рано през деня Тома Томов, ексдепутат и дядо на убитото момче, каза пред БНТ, че имал сериозни съмнения, че жената за задържания е участвала в изнасянето на трупа на детето.

Образувано е разследване за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси, припомнят от прокуратурата.

Една от версиите за смъртта на момчето е, че загиналото дете е убито с пушка – собственост на задържания по случая. Детето беше простреляно на 8 януари.

До настоящия момент са извършени следните действия по разследването: оглед на местопроизшествие и оглед на трупа на пострадалото дете, разпити на 16 свидетели, част от които са дали показания пред съдия.

Извършени са четири претърсвания и изземвания от имоти, находящи се в гр. Мездра и в околни села.

Иззети са мобилни апарати, ползвани от задържания, който е привлечен като обвиняем по досъдебното производство, а също и от неговата съпруга и малолетния им син, в чиито дом е настъпила смъртта на детето.

По делото са назначени балистична експертиза, две химични експертизи, дактилоскопна експертиза, съдебномедицинска експертиза, съдебна психолого-психиатрична експертиза на малолетния син на Д.Й., а също комплексна ДНК и балистична експертизи, които трябва да се извършат в Националния институт по криминалистика-София.

В хода на следствените действия са иззети видеозаписи от общинските камери в гр. Мездра.

Внесени са искания по чл.159а от НПК за изискване на трафични данни за проведени разговори от телефонните номера, ползвани от семейството.

Спрямо привлечения в качеството на обвиняем Д.Й. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ .

Към момента не са налице доказателства за участие на други лица в разследваното престъпление, както и за осъществени други престъпни състави от лица.

Предстои по делото да бъдат извършени още разпити на свидетели и допълнителни експертизи.

Ръководството на Районна прокуратура-Враца няма да позволи нерегламентиран натиск върху магистрати и разследващите органи относно законосъобразността и пълнотата на провеждането разследване.  


Коментари (1)

пкммшом' Ем той стана ... Кво да не позволите, като вече е факт
14.01.2021 14:57 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още