Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата решава ще обвини ли Бенчо Бенчев за участие в групата на Митьо Очите

Закон и ред

Прокуратурата решава ще обвини ли Бенчо Бенчев за участие в групата на Митьо Очите

Прокуратурата решава ще обвини ли Бенчо Бенчев за участие в групата на Митьо Очите - Tribune.bg
Снимка:

Общинският съветник от БСП беше задържан в Турция с Димитър Желязков

Очаква се днес Специализираната прокуратура, след анализ на събраните доказателства, да прецени ще повдигне ли обвинения на бургаския общински съветник от БСП Бенчо Бенчев за участие в организирана престъпна група за пране на пари и лично укривателство. 

Бенчев беше открит в турски хотел, където беше задържан и Димитър Желязков, известен като Митьо Очите. Желязков напуснал страната дни преди специализирана операция в Бургас и Несебър за разбиване на банда, занимавала се с рекет, лихварство и изнудване. В България бяха проведени редица арести, Митьо Очите беше обявен за издирване, а дни по-късно стана ясно, че турските власти са задържали Желязков, заместник-председателят на общинския съвет на Бургас Бенчев, бившия депутат от ДПС Нехрин Узун и още няколко българи в хотел. На 3 август малко след 19,00 часа Митьо Очите минал от Гърция в Турция с кола на Бенчев. По-късно зърнения бос наел на свое име стая в х- л „Рамада“, където Желязков е открит от властите, твърди българската прокуратура.
Последваха претърсвания на дома на Бенчев. Разследващите откриха пари, оръжия и книги за двойно счетоводство. Според прокуратурата документите показвали колко пари общинският съветник очислявал към Митьо Очите. 

През миналата година Бенчев е станал съдружник в "Аркус сигурност" - охранителната фирма, свързана с Димитър Желязков. Желязков е казвал в интервюта, че е само консултант и се занимава с подбора не персонал. И друг човек от обкръжението на Желязков е бил свързан с фирмата. Разстреляният през 2016 г. в заведение в Слънчев бряг гард Александър Алексиев е бил акционер във фирмата. 

Социалистът Бенчев е един от най-сериозните земеделски производители в Бургаско. Известният като зърнен бос обработва 32 000 декара земя в района на Карнобат. 65-годишният Бенчев влиза в политиката през 2003 г. Стана медийно известен в началото на годината, когато стана ясно, че притежава чисто нов Ролс Ройс за крупна сума.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети