Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата решава ще обвини ли Бенчо Бенчев за участие в групата на Митьо Очите

Закон и ред

Прокуратурата решава ще обвини ли Бенчо Бенчев за участие в групата на Митьо Очите

Прокуратурата решава ще обвини ли Бенчо Бенчев за участие в групата на Митьо Очите - Tribune.bg
Снимка:

Общинският съветник от БСП беше задържан в Турция с Димитър Желязков

Очаква се днес Специализираната прокуратура, след анализ на събраните доказателства, да прецени ще повдигне ли обвинения на бургаския общински съветник от БСП Бенчо Бенчев за участие в организирана престъпна група за пране на пари и лично укривателство. 

Бенчев беше открит в турски хотел, където беше задържан и Димитър Желязков, известен като Митьо Очите. Желязков напуснал страната дни преди специализирана операция в Бургас и Несебър за разбиване на банда, занимавала се с рекет, лихварство и изнудване. В България бяха проведени редица арести, Митьо Очите беше обявен за издирване, а дни по-късно стана ясно, че турските власти са задържали Желязков, заместник-председателят на общинския съвет на Бургас Бенчев, бившия депутат от ДПС Нехрин Узун и още няколко българи в хотел. На 3 август малко след 19,00 часа Митьо Очите минал от Гърция в Турция с кола на Бенчев. По-късно зърнения бос наел на свое име стая в х- л „Рамада“, където Желязков е открит от властите, твърди българската прокуратура.
Последваха претърсвания на дома на Бенчев. Разследващите откриха пари, оръжия и книги за двойно счетоводство. Според прокуратурата документите показвали колко пари общинският съветник очислявал към Митьо Очите. 

През миналата година Бенчев е станал съдружник в "Аркус сигурност" - охранителната фирма, свързана с Димитър Желязков. Желязков е казвал в интервюта, че е само консултант и се занимава с подбора не персонал. И друг човек от обкръжението на Желязков е бил свързан с фирмата. Разстреляният през 2016 г. в заведение в Слънчев бряг гард Александър Алексиев е бил акционер във фирмата. 

Социалистът Бенчев е един от най-сериозните земеделски производители в Бургаско. Известният като зърнен бос обработва 32 000 декара земя в района на Карнобат. 65-годишният Бенчев влиза в политиката през 2003 г. Стана медийно известен в началото на годината, когато стана ясно, че притежава чисто нов Ролс Ройс за крупна сума.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати