Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата възложи проверка на охранителната фирма на Бенчо Бенчев

Закон и ред

Прокуратурата възложи проверка на охранителната фирма на Бенчо Бенчев

Снимка:

Митьо Очите е консултант в бизнеса

Специализираната прокуратура възложи на Националната агенция за приходи и Главна дирекция „Национална полиция“ при МВР проверка на дружество "Аркус-сигурност Бургас" и свързаните с него физически и юридически лица, съобщават от държавното обвинение. Фирмата, в която е акционер общинският съветник Бенчо Бенчев и бившият директор на "Криминална полиция" в областната дирекция на МВР в Бургас Иван Владимиров, е ползвала услугите на Димитър Желязков, известен като Митьо Очите. Желязков е консултант там, но вчера Владимиров съобщи, че в момента се подготвят документите за освобождаването му от фирмата, защото Митьо Очите имал висока степен на инвалидност. 

Преди седмица Бенчев и още няколко души бяха задържани в турски хотел с Желязков, който беше обявен за издирване, след проведената на 2 август специализирана акция на територията на Бургаска област. Бяха претърсени над 30 различни адреса, включително и офиси на фирми и домове. В някой от тях бяха открити пари, оръжия, боеприпаси и черно счетоводство с бележки за суми, които трябва да се дадат на едно от обвиняемите лица, припомнят от държавното обвинение.

Прокуратурата е възложила проверката заради разследването срещу организирана престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици. По делото към наказателна отговорност са привлечени 10, допълват от прокуратурата. Самият Бенчев беше призован за повдигане на обвинение за укривателство.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив