Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Психично болен уби по жесток начин баща си (СНИМКИ)

Закон и ред

Психично болен уби по жесток начин баща си (СНИМКИ)

Психично болен уби по жесток начин баща си (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:

Психично болен мъж уби по жесток начин баща си в шуменското село Зайчино ореше. Семейният скандал е станал в понеделник вечерта, след което 35-годишният син избягал. За убийството се разбрало вчера по обяд, защото съпругата му, която живее в Нови пазар, съобщила, че мъжът ѝ не отговарял на телефона въпреки настойчивото търсене, сэобщава БНТ.

Когато криминалистите пристигнали в къщата, където станало престъплението, заварили шокираща картина. В една от стаите на пода лежал с множество рани 74-годишният мъж. В съседната стая цялата покъщнина била разхвърляна. Мъжът е удрян от сина с различни битови предмети.

Според първоначалните данни на прокуратурата, ударите са били с особена ярост. Мотивът на престъплението засега не е известен. Обвиненият не е дал показания. Тъй като страдал от шизофрения, предстои да бъде настанен в психиатрична клиника и да бъда подложен на изследвания, които да установят дали осъзнава деянието си.

Той е криминално проявен. Разследван е за притежание на наркотици и техни аналози, за блудство и за кражби. Осъждан е за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества. Назначени са различни съдебни експертизи, разпитани са свидетели.

Работата по документиране на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 116 от НК продължава под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години без право на замяна.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати