Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Радев: Подадохме оставки, защото така се прави

Закон и ред

Радев: Подадохме оставки, защото така се прави

Радев: Подадохме оставки, защото така се прави - Tribune.bg
Снимка:

Не исках революция в МВР, а нещата да се случват постепенно, заяви министърът в оставка

„Решихме да подадем оставки, защото така се прави. Всъщност това е политическата отговорност – хората очакват нещо да се случи“. Така министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев коментира подадените оставки, които последваха трагичния инцидент край Своге. В катастрофата загинаха 17 души.

„Ние направихме много, но въпреки това стана тази трагедия. И ние сме направили добри стъпки в добра посока. Убеден съм в това“, допълни Радев.

Радев коментира и случая с катастрофата, в която участва бащата на президента Румен Радев. В Харманли беше блъснат инвалид на кръгово кръстовище, а за инцидента се разбра над седмица по-късно. Министърът в оставка заяви, че поема политическата отговорност и за този случай, защото професионалното ръководство на МВР на място не си е свършило работа и не е докладвало за случая. "Подменена е буквално картината. Невинният е наказан, а виновният не е", коментира Радев.

„Още в началото казах, че не искам революция в МВР, а нещата да се случват постепенно. Това и направихме. Във ведомството трябва да се случат бавни и устойчиви промени и работих точно за това. Много пъти ми искаха оставката, преглъщах и знаех, че правя правилни неща”, каза още Радев.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати