Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разкриха схема за измама с шофьорски книжки в Бургас

Закон и ред

Разкриха схема за измама с шофьорски книжки в Бургас

Разкриха схема за измама с шофьорски книжки в Бургас - Tribune.bg
Снимка:

Вместо курсанти на изпитите се явявали други хора

Разбита е била престъпна схема за придобиване на шофьорски книжки от курсанти, които не са се явявали лично на изпитите за придобиване на шофьорска правоспособност, съобщиха от полицията в Бургас. 

Организатор на схемата е 62-годишен мъж от града. Той е инструктор с частна школа.Мъжът използвал трети лица, за да се явяват вместо негови курсанти на теоретичните и практически изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС от категория "В".
Явяването на фалшивите курсанти е организирано чрез използването на фалшиви лични карти, в които били посочени реалните данни на лицата, желаещи да придобият шофьорска книжка. Личните карти били с подменени снимки.

Само за няколко месеца през 2018 година инструкторът организирал няколко души, които се явявали вместо девет негови "курсанти". Лица, явявали се вместо курсантите, са задържани. Задържаните са и лицата, поръчали въпросната "услуга". 

Неутрализирането на престъпната схема е осъществено след няколкомесечно наблюдение от страна на полицейските служители след проведена специализирана полицейска операция, организирана от бургаския сектор на "Икономическа полиция". Спецоперацията обхващала територията на няколко областни дирекции - Бургас, Стара Загора, Шумен и Сливен.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати