Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Разследват частния съдебен изпълнител, продал либийския танкер

Закон и ред

Разследват частния съдебен изпълнител, продал либийския танкер

Разследват частния съдебен изпълнител, продал либийския танкер - Tribune.bg
Снимка:

Прокуратурата проверява превишил ли е правата си

Прокуратурата ще разследва съдебния изпълнител Тотко Колев от Бургас. Окръжна прокуратура - Бургас ще проверява дали е превишил правата си по случая със задържания либийски танкер, съобщиха от държавното обвинение.

Заради случая в края на миналата година началникът на Либийската морска администрация инж. Омар Абделла Джауши е разпоредил да бъде задържан всеки кораб, плаващ под български флаг или собственост на българска компания, който влезе в либийски териториални води.

Танкерът беше задържан от българските власти на пристанище Бургас през ноември миналата година. "Булгаргеомин" претендира за обезпечение на дълг на либийската държава за 9.25 милиона долара. Твърдението на българската фирма е, че парите трябва да се платят от търговското дружество, което оперира танкера, защото то е собственост на Либийската държава.

"Булгаргеомин" твърди, че дългът е бил обезпечен с ипотека върху танкера. Бургаският съд обаче спира изпълнително делото. Въпреки това частният съдебен изпълнител провежда незаконни действия по реализация на публичната продан на кораба, която е приключила с възлагане на танкера на българското дружество, казва прокуратурата.

От Окръжната прокуратура съобщиха, че образуваното досъдебно производство е  за това, че частен съдебен изпълнител не е изпълнил служебните си задължения и е превишил правата си, с цел да набави за другиго имотна обла, като случаят касае незаконосъобразна промяна на собствеността на танкер.

Към настоящия момент плавателният съд се намира извън териториалните води на Република България.

Досъдебното производство е образувано след постъпил  сигнал на 21 декември, 2018 г. от страна на адвокати, които представляват интересите на търговското дружество, собственост на Либийската държава.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати