Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Румен Овчаров сяда на подсъдимата скамейка

Закон и ред

Румен Овчаров сяда на подсъдимата скамейка

Снимка:

56 свидетели ще дават показания по делото срещу бившия министър на икономиката в кабинета „Станишев“

Бившият министър на икономиката и енергетиката в кабинета „Станишев“ Румен Овчаров сяда на подсъдимата скамейка в Специализирания наказателен съд, където днес се очаква да бъде даден старт на делото срещу него. Подсъдими са също бившата му заместничка Анна Янева и екс шефът на „Мини Бобов дол“ Пламен Стефанов.

Според обвинението щетите за „Мини Бобов дол" ЕАД са в размер на 24 млн. лева. Настъпили са в резултат на липсата на контрол от страна на Овчаров. Той ще отговаря пред Темида за това, че умишлено не е упражнил достатъчно контрол и за длъжностно престъпление.

В обвинението е посочено, че чрез сключения договор за наем на „Ораново“ ЕООД са прехвърлени изключителните права на добив, транспортиране и продажба на въглища от участък „Бабино“ и участък „Бобов дол“ от находище „Бобовдолски въглищен басейн“, което е станало в нарушение на изискванията на Закона за подземните богатства и на Закона за концесиите. Не била проведена открита процедура при условията на публичност и прозрачност, свободна и лоялна конкуренция и равнопоставеност на всички кандидати и участници. Не било установено притежава ли „Ораново“ ЕООД необходимите за извършване на добив на подземни богатства (въглища) технически, управленски и финансови възможности.

56 свидетели и 7 вещи лица трябва да се явят в съда и дадат показания по делото.  


Коментари (1)

123 при тези корумпирани съдии едва ли ще има осъдителна присъда
24.06.2019 08:49 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив