Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Руски сенатор: Ще защитим заподозрените в шпионаж русофили в България

Закон и ред

Руски сенатор: Ще защитим заподозрените в шпионаж русофили в България

Снимка:

Познавам много от тези хора много добре. Направихме много заедно, споделя председателят на Комисията по международни въпроси в Съвета на Федерацията на Русия

Москва ще защитава заподозрените в шпионаж русофили в България. Това обяви председателят на Комисията по международни въпроси в Съвета на Федерацията на Русия Константин Косачев.

Във Фейсбук той обяви, че Русия е готова да предостави защита, както юридическа, така и обществено-политическа.

„Изключително тревожни новини идват от България. Поредица от задържания, разпити и обвинения за „шпионаж“ срещу група активни привърженици на приятелските отношения с Русия. Познавам много от тези хора много добре. Направихме много заедно на социална основа, включително в рамките на известния Ливадийски форум, който Съветът на Федерацията свиква ежегодно в Крим“, пише Косачев и обявява, че ще ги защитават решително.

„По всички линии – дипломатическа, обществено-политическа и ако е уместно, юридическа“, посочва председателят на Комисията по международни въпроси.

Вчера стана ясно, че е задържан председателят на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов , а бившият главен редактор на „Дума“ Юрий Борисов е бил разпитван като свидетел. Под ръководството на Специализираната прокуратура, следователи от Следствения отдел на СП, подпомагани от агенти на ДАНС, извършват процесуално-следствени действия по досъдебно производство по чл. 105 НК – за човек, който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да ѝ служи като шпионин. Очаква се днес да има повече информация по случая.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема