Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът гледа мярката за неотклонение на бившия шеф на Комисията по хазарта

Закон и ред

Съдът гледа мярката за неотклонение на бившия шеф на Комисията по хазарта

Съдът гледа мярката за неотклонение на бившия шеф на Комисията по хазарта - Tribune.bg
Снимка:

Божков предлагал подкуп по 10 000 лева на ден на служителка от комисията, твърдят от прокуратурата

Съдът гледа мярката за неотклонение на бившия председател на Комисията по хазарта Огнемир Митев, който беше задържан, съобщава БНТ.

Вчера прокуратурата оповести данни, според които Митев е бил част от организираната престъпна група, ръководена от Васил Божков. Според държавното обвинение бившият шеф на комисията контролирал приходите от лотариите на бизнесмена. От прокуратурата твърдят, че групата на Васил Божков е действала от началото на 2014 година и се е занимавала с изнудване, принуда, длъжностни престъпления, данъчни престъпления и пране на пари.

Бизнесменът Васил Божков е предлагал подкуп по 10 000 лева на ден на отговорна служителка в Държавната комисия по хазарта, твърдят от прокуратурата. Огнемир Митев пък не е изпълнявал задълженията си да контролира хазартния бизнес на Божков, не е правил проверки как се изчисляват таксите и по този начин лотариите плащали по 20% върху комисионната, а не по 15% от всички залози, както повелявал закона.

Самият Васил Божков изчезна от страната, още преди акцията на разследващите. В първия ден от операцията твърдеше, че ще бъде на разположение на разследващите, а на вторияден заяви, че няма да се върне в България. Харазртният бос е обявен за международно издирване. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети