Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът отхвърли жалба срещу новия пътен възел Кресна

Закон и ред

Съдът отхвърли жалба срещу новия пътен възел Кресна

Съдът отхвърли жалба срещу новия пътен възел Кресна - Tribune.bg
Снимка:

Върховният административен съд отхвърли жалбата на „Сдружение за дива природа Балкани“ срещу издаденото предварително изпълнение на строителното разрешение за изграждане на новия пътен възел при Кресна, част от АМ Струма, съобщава "Труд".

Това е първото от цялата поредица от девет дела, заведени от еколозите срещу довършване на АМ Струма. Съдиите са определили, че оставят жалбата на зелените без разглеждане поради недопустимост.

Според магистратите жалбоподателят не е "засегната общественост", съгласно Закона за устройство на територията, въпреки позоваването им на Орхуската конвенция.

Само преди няколко дни министъра на регионалното развитие Иван Шишков направи първа копка на съоръжението. На събитието провокация направиха няколко зелени активисти от партия „Зелено движение“, част от коалиция „Продължаваме Промяната-Демократична България“.

Еколозите умишлено скъсаха информационната табела, за да ги отразят медиите. На протеста, представен като организиран от местни хора, бяха само десетина човека от общо 5000 жители на община Кресна, повечето от които партийните еколози.

Решението на съда отхвърля и налаганите публично внушения, че зелените са  "засегнатата общественост" и имат право да обжалват всички инвестиционни проекти в страната.

Решението подлежи на обжалване пред петчленен състав.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети съд, жалба, Кресна
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети