Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът реши: Постоянен арест за Кристиан Николов

Закон и ред

Съдът реши: Постоянен арест за Кристиан Николов

Съдът реши: Постоянен арест за Кристиан Николов - Tribune.bg
Снимка:

Софийският градски съд остави късно снощи в ареста Кристиан Николов, който причини тежката катастрофа, в която загина Милен Цветков. Мотивите на магистратите са, че Николов може да се укрие или да извърши ново престъпление. Съдът не уважи молбата за по-лека мярка. Умолявам съда за по-лека мярка, за да мога да завърша образованието си, няма да се укрия или да извърша друго престъпление, каза снощи пред съда Николов.

Според адвоката му Любомир Таков материалите по делото не били достатъчни, за да се направи предположение за авторството на престъплението. Според него разследващите разполагали само с предположения, но не и категорична сигурност кои лица имат отношение към трагедията.

Вчера прокуратурата преквалифицира обвинението му в по-тежко - умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков. По това обвинение Николов може да получи между 15 и 20 години затвор.

Разследването показа, че 22-годишният мъж е шофирал под въздействието на четири вида упойващи вещества в кръвта - канабис, амфетамин, кокаин и лексотан. Според лекарите, приемът в станал 24 часа преди прегледа, като в този период влиза и катастрофата.

Според аутопсията има пряка причинно-следствена връзка между тежките травми на Милен Цветков и смъртта му. Дори и очевидците да са оказали неправилна и неадекватна първа помощ на журналиста, както твърди защитата, това не променя фактът, че Цветков е получил тежки смъртоносни травми, мотивираха се магистратите. Според тях има и доказателства и че Кристиан Николов е управлявал джипа, сред които и свидетелски показания. Според съда е налице евентуален умисъл, тъй като не е направил никакъв опит да предотврати удара.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.  


Коментари (2)

Джедай Тотю Е не, ще го пуснат маминото синче да продължи да се дрогира и да убива!
23.04.2020 14:41 / Отговор
Lilyana Mirkova Krumova-Tsvetanova До живот, жалко за Цветков
26.04.2020 23:15 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още