Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдия: До края на седмицата Джок Полфрийман най-вероятно ще е на самолета

Закон и ред

Съдия: До края на седмицата Джок Полфрийман най-вероятно ще е на самолета

Снимка:

При излизането от затвора той ругаеше и опроверга мотивите на докладчика и на съдебния състав, смята Димитър Узунов

Най-вероятно до края на седмицата Джок Полфрийман ще е на самолета и ще е извън правомощията на българската съдебна система. Тази прогноза направи пред БТВ съдия Димитър Узунов.

По думите му не е важно как е именуван съдебният акт – дали решение или определение, важно е по какъв процесуален ред е постановен. Според него прокуратурата има своите мотиви, които не са лишени от логика.

„Съдебният акт е постановен с голяма доза съмнение при прилагането на закона. Това предизвика обществена и академична реакция. Дори при напускането на австралиеца от затвора, той ругаеше и с това си поведение обективно показа, че опровергава мотивите на докладчика и на съдебния състав с председател Калин Калпакчиев”, обясни Узунов.

Според него съдебният акт отива „в коша”, защото условието, Полфрийман да бъде наблюдаван след условното освобождаване, е невъзможно.

По думите на съдията докладчикът по делото изготвя част от доклада по поръчка на БХК. Освен това той смята, че е важно да се установи дали съдия Калпакчиев има взаимоотношения с неправителствената организация.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема