Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Сарафов: Съвсем скоро ще излезе истината за доставките на газ от кабинета „Петков”

Закон и ред

Сарафов: Съвсем скоро ще излезе истината за доставките на газ от кабинета „Петков”

Сарафов: Съвсем скоро ще излезе истината за доставките на газ от кабинета Петков - Tribune.bg
Снимка:

Братята, застреляли граничния полицай, се опитали да убият и военнослужещия от патрула

Десислава Иванчева може да бъде жертва единствено на своята собствена алчност

"Образувана е проверка за отвличане на детето от Перник, но към момента не знаем дали е отвлечено или изчезнало. Майката на детето е избягала и е оставила детето на грижите на бащата. Благодаря на всички граждани, които полагат специални усилия и търсят момченцето”. Това заяви Борислав Сарафов във връзка с изчезналото 12 годишно дете  в Перник.

Той подчерта, че за последните 5 години са постигнати големи успехи в Националната следствена служба.

Запитан каква е била целта на срещите с парламентарните групи, той заяви:

„Сякаш последните месеци съдебната и правосъдната реформа излезе пред скоби в обществото. Ние осъзнаваме, че има нужда от промяна и надграждане. В тези срещи ние искахме да покажем своя зрителен ъгъл, защото ние сме тези, които работим и е необходимо да се чуе и нашият глас”.

Той бе категоричен, че контрол над главния прокурор има.

Във връзка с ареста на бившата кметица на „Младост”  Десислава Иванчева, той коментира, че е очаквал тази присъда. „Тя може да бъде жертва единствено на своята собствена алчност. Присъдата ѝ е справедлива на база документите по делото”, допълни той.  

„Надявам се, че лицата убили нашият граничен полицаи ще си получат заслуженото. Утре ще бъде проведен следствен експеримент, откъде точно са произведени изстрелите. Убеден съм, че ще съберем достатъчно доказателства, за да получат справедлива присъда”, каза още той.

Директорът на Националната следствена служба заяви, че турските граждани, убили граничния полицай, са били изключително нагли. „Те са се опитали да убият и втория полиция. Не мисля, че са невменяеми”, категоричен бе Сарафов.   

Относно случая „Георги Семерджиев”, той коментира, че вече  е изготвен и обвинителния акт. „От съда очакваме справедлива присъда. Това е изключително арогантно деяние, поведението му е недопустимо”.

„Министърът на енергетика беше привикан на разпит дали има или не нарушения при доставките на газ. Цял екип следователи работят и се надявам истината съвсем скоро да излезе наяве. Надявам се, че до Нова година ще имаме изявяване на ситуацията",  заяви Сарафов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати