Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. СДВР против позицията на Васил Терзиев по повод протеста срещу БФС

Закон и ред

СДВР против позицията на Васил Терзиев по повод протеста срещу БФС

СДВР против позицията на Васил Терзиев по повод протеста срещу БФС - Tribune.bg

„Столичната дирекция на вътрешните работи не споделя позицията на кмета на Столична община г-н Васил Терзиев, изразена по време на изслушването му във временната парламентарна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани с протеста срещу БФС от 16.11.2023 г.“

Това се казва в съобщение, публикувано във фейсбук профила на Столичната дирекция на вътрешните работи.

„Изказаното мнение от г-н Терзиев за липса на комуникация между СДВР и Столична община не отговаря на истината. Отбелязваме, че при организацията на охраната на масови протести и мероприятия съществува изградено многогодишно добро взаимодействие между експертите на различни управленски нива между двете институции, включително и Столична община. Затова човекът, който е следвало да уведоми кмета на Столична община за ескалиране на напрежението и пряко да го съветва, е представителя на общината във въпросния Щаб.

Г-н Любомир Николов е ръководител на Столичната дирекция на вътрешните работи към МВР и като такъв не е в подчиненост на столичния кмет. При възникване на нарушения на обществения ред, следва представителя на общината да уведоми кмета на СО, който не е нужно да чака писмо от СДВР, за да предприеме действия по компетентност, съобщават още от СДВР.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати