Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Шефът на „Гранична полиция“ Антон Златанов участва в заседание на Фронтекс

Закон и ред

Шефът на „Гранична полиция“ Антон Златанов участва в заседание на Фронтекс

От 20 до 22 септември в рамките на Испанското Председателство на Съвета на ЕС в Памплона, Испания, се провежда 96-то заседание на Управителния съвет на Европейската Агенция за гранична и брегова охрана – Фронтекс. В заседанието като член на УС участва главен комисар Антон Златанов – директор на Главна дирекция “Гранична полиция”. Той проведе и двустранна среща с Ларс Гердес – заместник изпълнителен директор на Фронтекс по “Обратно връщане и операции”.

По време на заседанието бе гласувана и единодушно приета “Техническата и оперативна стратегия за Европейско интегрирано гранично управление”. Целта на стратегията е да се приложи политическата насока, предоставена от институциите на ЕС, като се гарантира, че политиката, установена на ниво ЕС, е ефективно транспонирана в националните стратегии за интегрирано гранично управление.

В дневния ред бяха обсъдени въпроси, свързани с незаконната миграция по външните граници на Европейския съюз, оперативния отговор, приоритетите и общите действия по отношение на борбата с незаконната миграция.

Делегатите обсъждат и дългосрочната програма за работа на Агенция Фронтекс за периода 2025 – 2027, съобщиха от пресцентъра на МВР.  

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати