Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Шефът на полицията в Габрово подаде оставка

Закон и ред

Шефът на полицията в Габрово подаде оставка

Снимка:

МВР призовава за спазване на обществения ред при провеждането на протестните действия

Министър Младен Маринов е поискал оставката на директора на ОДМВР-Габрово. Оставката на ст. комисар Борислав Бончев вече заведена в деловодството на министерството, съобщиха от МВР.

Начело на полицията в Габрово е старши комисар Борислав Бончев. Той е назначен за директор със заповед на министъра на вътрешните работи от 23.07.2014 г.

По-рано през деня и премиерът Бойко Борисов заяви: „Имам основателни претенции към шефа на полицията. За мен оставката трябва да е факт веднага, когато министърът се върне (министър Младен Маринов е на посещение в Европол)“. Премиерът съобщи и че има данни как от месеци наред големи групички се разхождат из града, пият бира и се правят на интересни. „Ролята на полицията е това да не го допусне“, заяви премиерът.

Вътрешният министър прекратява командировката си във Франция и заради събитията в Габрово спешно се завръща в страната.

В ОДМВР-Габрово продължава проверката във връзка с евентуално допуснати пропуски в работата на дирекцията. След приключването ѝ и анализ на резултатите, предстои да бъде преценено дали ще бъдат взети допълнителни административни и организационни мерки.

МВР призовава за спазване на обществения ред и провеждането на протестните действия в съответствие с разпоредбите на закона, допълват от полицията.  


Коментари (1)

Асен Милев Защо? Защо държавата позволява на съмнителни партийки, набиращи с провокации точки за изборите, да постигат с подобни действия некористните си цели. Целят оставки и ги получават. Прокуратура, съд и полиция да действат с твърда ръка срещу провокаторите. Оставки не са нужни!
13.04.2019 09:59 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив