Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След чатовете с Бобоков: МВнР вика за обяснение посланика ни в Алжир

Закон и ред

След чатовете с Бобоков: МВнР вика за обяснение посланика ни в Алжир

Снимка:

„Убедени сме, че всеки трябва да носи отговорност за действията си“, се посочва в позиция на външно министерство

МВнР ще извика за обяснения посланика ни в Алжир Румен Петров, а при невъзможност пътуването да се състои в момента, ще изиска писмени обяснения. Това съобщиха от външно министерство след разпространените чатове между Пламен Бобоков и Румен Петров.

Ръководството на външното ни министерство е запознато с оповестените от прокуратурата данни, според които Румен Петров, дългогодишен дипломат, бивш съветник на министъра и настоящ посланик в Алжир, обсъжда служебни въпроси: официални срещи и дипломатическа кореспонденция, с лица извън дипломатическата служба, съобщават още от ведомството.

От там уточниха, че съдействат напълно на прокуратурата.

„Убедени сме, че всеки трябва да носи отговорност за действията си“, посочват от МВнР.  

По случая с либийския кораб „Бадр” десетки български дипломати работят от близо две години, като министър Захариева е провеждала среща по темата и с колегата си от Либия, и със специалния пратеник на либийското правителство по казуса в присъствието на редица дипломати от МВнР  (за което още същия ден е изготвена паметна записка, изпратена и до 11 външни институции). Всички налични документи са предадени още през април т.г. на ДАНС. Тогава е сезирана и прокуратурата, се казва още в съобщението на  МВнР.

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още