Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бобоков писал на секретаря на Радев: „Ако прецениш че мога да звънна на началника, дай знак?“

Закон и ред

Бобоков писал на секретаря на Радев: „Ако прецениш че мога да звънна на началника, дай знак?“

Снимка:

Специализирана прокуратура възложи на ДАНС извършване на детайлен и задълбочен анализ на комуникацията на Пламен Бобоков и секретаря на президента, информираха от държавното обвинение.

От експертизата е видно, че в периода 2018-2020 г. на Бобоков е предоставяна информация от потребители MVR-Rumen Petrov и Prezident-Pl. Uzunov. Същата вероятно им е станала известна в качеството им, съответно на съветник по въпросите на Близкия изток и Северна Африка на заместник - министър-председателя и министър на външните работи (до 18 декември 2018 г.) и на секретар по правните въпроси и антикорупция на президента.

На 04.08.2018 г. Бобоков писал на Узунов: „Румен Петров – Алжир“.

По същото време чрез мобилно приложение Бобоков започва активно да комуникира с Румен Петров, от когото получава множество сведения, включително файлове и снимки на документи.

От своя страна Бобоков препраща част от получената информация към Узунов материали и документи, съдържащи сведения с външнополитически характер и двамата разменят информация.

На 20.08.2018 г. Петров изпраща на Бобоков съобщение с текст „оценка“ и прикачен текстови файл, съдържащ информация за фирми и предприетите действия към онзи момент по казуса с танкера „Бадр“. На 29.09.2018 г. MVR-Rumen Petrov изпраща на П.Б. под формата на снимки определение на Върховен касационен съд от 29.01.2018 г., свързано с казуса с танкера „Бадр“. Минути по-късно снимките на определението са препратени от Бобоков на Узунов.

На същия ден MVR-Rumen Petrov изпраща на Бобоков текстови съобщения със следното съдържание: „Според един мой приятел, много печен адвокат, който погледна развитието на делото във ВАС - шансовете за положителен изход на делото в полза на либийците са много ниски, тъй като ВАС също ще гледа само процедурата без да изследва първопричината (фалшивия ипотечен договор).

Според него адвокатите на либийците е трябвало да атакуват това основание (ипотечния договор) в отделно наказателно дело в криминалния съд" и „Имам основание да му вярвам, защото той е много печен адвокат". В отговор на горното П.Б. посочва: „ще видим“.

На 07.01.2019 г. секретаря на президента изпраща на бизнесмена две снимки на паметна бележка за проведена на 03.01.2019 г. среща на Н. Милков, секретар по външната политика на президента, със С. Елтрики, временно управляващ посолството на Държавата Либия в София. В последващо съобщение до Бобоков Узунов посочва: „Току запознах и него“.

Следват размяна становища, изпратени от Либия и в последващата комуникация П.Б. се обръща към Prezident-Pl. Uzunov със следния текст: „Ако прецениш че мога да звънна на началника, дай знак?“. Половин час по-късно П.Б. изпраща на Prezident-Pl. Uzunov снимки на „CV-то на либийския пратеник“.

ПРБПРБ

Установено е още, че П.Б. продължава активното обсъждане на казуса „Бадр" с MVR-Rumen Petrov и Prezident-Pl. Uzunov в следващите месеци. С MVR-Rumen Petrov П.Б. обсъжда и други въпроси, свързани с дейността на Министерство на външните работи. На 06.06.2019 г. П.Б. изпраща на MVR-Rumen Petrov съобщение, в което посочва: „Привет Румба!Да напомня, че чакам предложение за Абуджа!!!!". На 19.06.2019 г. П.Б. изпраща на „Prezident-Pl. Uzunov" файл със следното наименование: „CV BG_Joro_Iliev_Kiradjiev", с уточнението, че това е „моето предложение за Абуджа (Нигерия)!". На 19.12.2019 г. П.Б. и MVR-Rumen Petrov обсъждат и позиция на министъра на външните работи на Република България, която е изразена в социалната мрежа Twitter, както и „лостовете за въздействие".  

ПРБПРБ


Коментари (4)

Тартаковер Това писание, тук е точно на мястото си. Защото е пълно с лесно манипулируеми глави, които без да разбират нищо от написаното, ще побързат да изсипят екскрементите си. Преди време пак тук ги лъжеха, как Бобоков казал на Пл.Уз. да повлияе на президента да назначи Р. Петров за посланик. Разбира се без да им напишат истината, че ПОСЛАНИК СЕ ПРЕДЛАГА ОТ ВЪНШНИЯ МИНИСТЪР !!!, а президента само утвърждава. За кораба "БАДР" разбира се също е тлъста лъжа, морските лица го знаят, той никога не е променял либийската си собственост ! Но колко му трябва на простичкия човек, не му трябва да чете, още по-малко да мисли. Къде по-лесно е да му формират мозъка и набият в него необходимото !
29.06.2020 17:05 / Отговор
Миро Промит мозък, трол, колко ти платиха да пишеш глупости???
29.06.2020 18:08
Факт! Кандидатурите за посланици са де факто горе долу 50% на 50% за МВнР и президента; той не пуска никакъв кандидат, ако не наложи свой за определено място! Затова преговарят с месеци и години.
Резилът от чатовете е главно в това, че отначало и Пл.Бобоков, и Пл. Узунов, отричаха всичко. А най-смешното е, че Пл. Бо. не си спомнял за какво са си говорили с президента на срещата им, без да си дава сметка, че по този начин унижава Радев като безличие!
29.06.2020 21:49 / Отговор
Всезнайко натакованер А началника не вярва на прокуратурата.Какво съвпадение.Как да вярва,като е бъдещ клиент.Айде Натаковер,дерзай да защитиш паричките.
30.06.2020 01:05 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още