Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След расисткия скандал: Обвинение за хулиганство с изключителен цинизъм

Закон и ред

След расисткия скандал: Обвинение за хулиганство с изключителен цинизъм

След расисткия скандал: Обвинение за хулиганство с изключителен цинизъм - Tribune.bg
Снимка:

Обвиненият е 18-годишен – бил в изпитателен срок по друга присъда

Обвинение за хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм, получи 18-годишен футболен фен. Ц. Гечев е бил задържан вчера, съобщиха от прокуратурата. Обвинен е в това, че по време на футболната среща, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – показвал среден пръст, показвал нацистки поздрав с изпъната нагоре дясна ръка, обърнал се с гръб към игрището, свалил си сивото долнище /анцуг/ и на два пъти си показал задните части, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм.

Футболният фен е задържан за 72 часа. Тъй като вече е осъждан и е извършил посочените деяния по време на изпитателния му срок, прокуратурата ще иска постоянното му задържане под стража. Грози го и присъда от 5 години затвор.

Освен Гечев, вчера са били задържани още 8 лица за расисткия скандал след мача България-Англия. Те ще получат административни наказания по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати