Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След расисткия скандал: Обвинение за хулиганство с изключителен цинизъм

Закон и ред

След расисткия скандал: Обвинение за хулиганство с изключителен цинизъм

След расисткия скандал: Обвинение за хулиганство с изключителен цинизъм - Tribune.bg
Снимка:

Обвиненият е 18-годишен – бил в изпитателен срок по друга присъда

Обвинение за хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм, получи 18-годишен футболен фен. Ц. Гечев е бил задържан вчера, съобщиха от прокуратурата. Обвинен е в това, че по време на футболната среща, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – показвал среден пръст, показвал нацистки поздрав с изпъната нагоре дясна ръка, обърнал се с гръб към игрището, свалил си сивото долнище /анцуг/ и на два пъти си показал задните части, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм.

Футболният фен е задържан за 72 часа. Тъй като вече е осъждан и е извършил посочените деяния по време на изпитателния му срок, прокуратурата ще иска постоянното му задържане под стража. Грози го и присъда от 5 години затвор.

Освен Гечев, вчера са били задържани още 8 лица за расисткия скандал след мача България-Англия. Те ще получат административни наказания по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати