Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След спецакцията: Затварят 28 обекта на „Илиянци“ (ВИДЕО)

Закон и ред

След спецакцията: Затварят 28 обекта на „Илиянци“ (ВИДЕО)

28 обекта в „Илиянци“ се затварят след проведената спецакция там. Това става по предписание на Столичното РЗИ.  Проверени са общо 31 обекта там.

В акцията на търговския център от тази сутрин участваха служители СДВР, СДПБЗН, Дирекция „Жандармерия“, СРЗИ, НАП и Инспекцията по труда.

Стриктно са проверени всички търговски обекти на територията на тържището за  спазване на санитарно – хигиенните норми, данъчно-осигурителното законодателство и наредбите за пожарна безопасност, съобщиха от МВР. Извършена е и дезинфекция.

Проверки са извършени и с цел установяване на евентуални икономически престъпления,  незаконно пребиваващи и издирвани лица.

Служители от инспекцията по труда са издали 2 предписания и 5 акта за установени административни нарушения за лица, работещи без трудови договори. От НАП са съставени 11 акта и съответно 11 съобщения за запечатване на търговски обекти. 9 са съставените актове от служители на пожарната. Полицаи от отдел „Икономическа полиция“ - СДВР са образували 1 досъдебно производство по чл. 172 б от НК.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив