Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Софийска градска прокуратура ръководи разследването за отвличане на столичен бизнесмен

Закон и ред

Софийска градска прокуратура ръководи разследването за отвличане на столичен бизнесмен

Софийска градска прокуратура ръководи разследването за отвличане на столичен бизнесмен - Tribune.bg
Снимка:

На 24.05.2022 г. в случай на неотложност е образувано досъдебно производство за отвличане на лице от мъжки пол, което се занимава с търговия на криптовалута.

Досъдебното производство е образувано от разследващ полицай при 06 РУ-СДВР с първото действие по разследването – разпит като свидетел на лицето, подало сигнала. На 25.05.2022 г. прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) е възложил разследването на разследващ полицай в СДВР, предвид фактическата и правна сложност на случая, съобщава прокуратурата. 

Провеждат се разпити на свидетели, извършено е претърсване и изземване в дома на изчезналото лице.

В рамките на вчерашния ден делото е докладвано на дежурен прокурор в СГП, който е отправил искане до Софийски градски съд (СГС) за даване на разрешение за предоставяне на трафични данни от мобилните оператори с оглед установяване местонахождението на изчезналото лице. Искането на прокурора е уважено и СГС е дал разрешение.

Продължават активните действия по разследването за събиране и проверка на доказателства. Проверяват се всички възможни версии. За резултатите обществеността ще бъде информирана.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети