Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Спецпрокуратурата: Няма данни парите от ДАБЧ да са стигали до партии

Закон и ред

Спецпрокуратурата: Няма данни парите от ДАБЧ да са стигали до партии

Снимка:

Имаме безспорни доказателства по казуса, обявиха от държавното обвинение

Намерените пари в сейфа на Красимир Томов биха могли да бъдат свързани с работата му в Агенцията за българите в чужбина и с обвиненията, които са повдигнати за участие в организирана престъпна група. Това каза пред Нова ТВ изпълняващият функцията на временен ръководител на специализираната прокуратура Димитър Петров.

Над 400 000 лева бяха намерени в банкова касета на бившия главен секретар на агенцията. А Томов е декларирал само 60 000 лева спестявания. Държавното обвинение твърди, че арестуваните са издавали нерегламентирано български документи срещу пари.

„Считаме, че имаме доказателства, като това ще бъде конкретизирано в обвинението на съответните лица. Събраните доказателства към настоящия момент според нас са безспорни”, каза още той.

Петров заяви, че към момента няма доказателства част от тези пари да са стигали до определени политически сили или лица.

„Нашите данни са, че само Томов е имал достъп до този сейф. Затова считаме, че сумите са съхранявани там. По отношение на въпроса дали суми са вървели към политическа сила или лица, към този етап няма такива доказателства, поради което считам, че не трябва да се прави такава политическа спекулация”, призова Петров.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема