Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Спецакция на пътя: Полицаите хванаха десетки пияни и дрогирани шофьори зад волана

Закон и ред

Спецакция на пътя: Полицаите хванаха десетки пияни и дрогирани шофьори зад волана

Спецакция на пътя: Полицаите хванаха десетки пияни и дрогирани шофьори зад волана - Tribune.bg
Снимка:

11 090 моторни превозни средства са проверени в рамките на специализирана полицейска операция

11 090 моторни превозни средства са проверени в рамките на специализирана полицейска операция срещу пияни, дрогирани и неправоспособни шофьори на пътя.

Извършен е контрол на 13 479 водачи и пътници. Съставени са 2812 фиша и 883 акта за установени административни нарушения.

В рамките на изминалия ден са установени общо 27 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 11 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 16 - с над 1,2 промила, шестима са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 16 души, а десет, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени 2178 МПС и 2464 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 604 фиша и 190 АУАН (актовете за установяване на административни нарушения).

Установени са трима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и двама - с над 1,2 промила. Двама са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети