Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. СРС-ата на Десислава Иванчева: Я подгответе едно дарение!

Закон и ред

СРС-ата на Десислава Иванчева: Я подгответе едно дарение!

СРС-ата на Десислава Иванчева: Я подгответе едно дарение! - Tribune.bg
Снимка:

Преди седмица Специализираният наказателен съд разсекрети разговорите

Стотици страници записи на разговори, придобити със специални разузнавателни средства (СРС), потвърждавали корупционните действия в община "Младост" при управлението на отстранената кметица Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, пише Правен свят. Двете са подсъдими с бившия кмет на района Петко Дюлгеров по обвинение за искане на подкуп в размер на половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин.

Преди седмица Специализираният наказателен съд разсекрети разговорите от СРС-та.

При една от документираните срещи, проведена на 23 март в заведение на ъгъла на бул. "Мария Луиза" и бул. "Тодор Александров", в която участват Петко Дюлгеров и Александър Ваклин, двамата говорят за конкретните суми, срещу които Десислава Иванчева се е съгласила да издаде разрешението за строителство и последващите документи, а именно 20 евро на квадратен метър.

Дюлгеров и Ваклин коментират и възможността за намаляване на искания подкуп с 50% и с оглед на голямата квадратура на строежа.

В телефонен разговор, проведен на 31 март, Дюлгеров обявява и комисионната, която ще иска за себе си – между 15 и 20%.

В крайна сметка се стига до среща на Ваклин с кметицата на "Младост" и заместничката й. В началото на разговора, проведен след работно време в общината, присъства и трети човек, служител в районната администрация. В конкретната стенограма той е посочен като "мъжът". Ваклин, Иванчева и Петрова разговарят на 13 април, четири дни преди предаването на подкупа. Срещата им е документирана с аудио и видео записи. А едно от първите неща, които Иванчева обяснява на Ваклин е механизма на дарение.

От следващите коментари на Десислава Иванчева се разбира, че Ваклин далеч не е изключение, а всеки строителен предприемач, решил да строи в "Младост", бива принуждаван "да дарява".

Няколко дни преди да се види "лице в лице" с Александър Ваклин, на среща между Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, кметицата на "Младост" е обявила начина, по който очаква да се извърши плащането на подкупа: "С Ваклин на три по седемдесет и пет..."

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети