Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Старт на делото срещу Румен Овчаров

Закон и ред

Старт на делото срещу Румен Овчаров

Старт на делото срещу Румен Овчаров - Tribune.bg
Снимка:

56 свидетели и 7 вещи лица ще дават показания

Делото срещу бившия министър на икономиката и енергетиката в кабинета „Станишев“ Румен Овчаров, заместничката му Анна Янева и бившия шеф на "Мини Бобов дол" Пламен Стефанов стартира. Специализираният наказателен съд насрочи процеса за 24 юни. За днес беше насрочено разпоредително заседание по процеса. Защитата и на тримата подсъдими поиска делото да бъде върнато на прокуратурата, но съдът отхвърли искането на адвокатите.

56 свидетели и 7 вещи лица трябва да се явят в съда и дадат показания по делото.

Според обвинението щетите за „Мини Бобов дол" ЕАД са в размер на 24 млн. лева. Настъпили са в резултат на липса на контрол от страна на Овчаров. Той ще отговаря пред Темида за това, че умишлено не е упражнил достатъчно контрол и за длъжностно престъпление.

Деянието представлява особено тежък случай и е последвало откриване на производство по несъстоятелност. Чрез сключения договор за наем на „Ораново“ ЕООД са прехвърлени изключителните права на добив, транспортиране и продажба на въглища от участък „Бабино“ и участък „Бобов дол“ от находище „Бобовдолски въглищен басейн“, предоставени с решения на Министерския съвет на „Мини Бобов дол“ ЕАД, в нарушение на изискванията на Закона за подземните богатства и на Закона за концесиите, посочват от държавното обвинение.

В обвинението пише, че не била проведена открита процедура при условията на публичност и прозрачност, свободна и лоялна конкуренция и равнопоставеност на всички кандидати и участници, не е било установено притежава ли „Ораново“ ЕООД, необходимите за извършване на добив на подземни богатства (въглища) технически, управленски и финансови възможности.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети