Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Тенчо Тенев ще съди министър Демерджиев

Закон и ред

Тенчо Тенев ще съди министър Демерджиев

Тенчо Тенев ще съди министър Демерджиев - Tribune.bg
Снимка:

„Министърът на вътрешните работи взе главите на почти всички полицейски началници в София“. Това сочат от заглавията в пресата. 7 от общо 9 полицейски управления се разделят с началниците си. Обосновката на министър Иван Дерменджиев е в слабите резултати и лошия контрол.

Работех 10 години с началниците на РПУ-тата в София и знам колко са сериозни и отговорни, заяви пред БНР комисар Тенчо Тенев, който е бивш началник на „Пътна полиция“ към СДВР.

„Колежката от V –то РПУ, под чието ръководство беше заловен Георги Семерджиев, прегазил с колата си две млади жени на бул. „Черни връх“, не вярвам да е осъществявала чадър и да не е осъществила контрол.  На него му беше направен обиск, след който бяха открити големи количества наркотици, беше съставена преписка и всичко беше дадено на прокуратурата“, заяви той.

Идеята на служебното правителство е да се проведат честни избори, но вчера чух главния секретар да употребява изрази като „политическото и професионалното ръководство на МВР“, обясни комисар Тенев.

„Служебният кабинет не е политически. Сменени бяха доста колеги на територията на страната, които работеха доста добре при предишните избори, отчете той.

„Това е необяснимо“. Някой дава лъжлива информация на министъра и той не може да оцени правилно хората, които работят в системата на МВР, убеден е комисар Тенев.

„Началникът на РПУ излиза виновен за всичко и за всички. Той не може да стои до 400 човека и да следи какво прави всеки от тях. Има йерархия и всеки знае какви са неговите задължения."

Комисар Тенев заяви, че ще съди министъра на вътрешните работи.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати